Общинският съвет в Димитровград заседава извънредно на Еньовден

Извънредна сесия ще проведе ОбС-Димитровград заради инвестиционния интерес на "Буларко"АД

Извънредна сесия ще проведе Общински съвет -Димитровград идния вторник - 24 юни /Еньовден/ . Това реши днес председателският съвет, който се събра в 16:30 часа по настояване на кмета Иво Димов.

Градоначалникът е вносител на единствената точка в дневния ред на заседанието. Тя е свързана с продажбата на 178 декара на фирмата, която проявява инвестиционен интерес към Община Димитровград.

Още в средата на миналата седмица стана ясно, че консорциум от пет фирми смята да изгради логистичен център на терен между кварталите "Марийно" и "Вулкан".

От докладната на Димов е видно, че групата инвеститори е представлявана от директора на "Буларко"АД, която иска да разработва международен логистичен проект, част от международната железопътна логистична мрежа.

Едноетажен комплекс, състоящ се както от хладилни складове, така също и от складове за широк кръг от стоки предвижда проекта. Предварителните разчети сочат, че ще е готов 18 месеца след началото на строителството.

В проекта за решение е записано, че ОбС разрешава продажбата на въпросния имот по реда на чл.35 от Закона за обществените поръчки, чрез публичен търг при начална тръжна цена от 19,42 лв. на кв.метър.

Представители на "Буларко" ще присъстват на сесията във вторник, потвърди за Dimitrovgrad.bgvesti.net кметът Иво Димов. Там те ще дадат и повече яснота около инвестицията и бъдещия логистичен център.

Докладната, внесена от Иво Димов
Докладната, внесена от Иво Димов

Dimitrivgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини