Отхвърлиха пак Стойчо Младенов за почетен гражданин на Димитровград

Стойчо Младенов няма да бъде удостоен със званието "Почетен гражданин", реши ОбС

Предложението, треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов да бъде избран за почетен гражданин на Димитровград отново бе отхвърлено от Общинския съвет. От 29 гласували общинари, 17 бяха "за", а 12 гласуваха "въздържал се".

Припомняме, че на сесия в край на май Младенов не бе одобрен за почетен гражданин, което предизвика недоволството на фенове на ЦСКА и те протестираха пред Общината.

Повторно докладна с такова искане внесе на днешната сесия кметът Иво Димов, който още веднъж посочи, че в мотивите му няма клубни пристрастия и, че Младенов може да бъде посланник на нашия град в страната и по света.

Димов за пореден път припомни заслугите на треньорът на червените, който е уважаван авторитет в областта на спорта. Според него, не е нужно Младенов да е направил нещо конкретно за Димитровград, за да стане почетен гражданин.

Срещу това възрази председателят на ОбС Стефан Димитров, като се завърза спор за това, дали Димитров като кмет предния мандат се е виждал с Младенов и е искал да стане почетен гражданин. Шефът на ОбС отрече подобно твърдение.

Според Диян Георгиев от ББЦ, има много по-заслужили спортни деятели в града, които могат да получат званието. Според него липсват ясни критерии за избора на треньора на ЦСКА. Никой не е казал, че един ден Младенов няма да стане почетен гражданин, каза още Георгиев.

Да бъдат прекратени дебатите по личността на Младенов, защото е утизително, предложи Галина Чингарова от ГЕРБ.

В залата не се появи и очакваната агитка от червени фенове, които да защитят избора на Младенов. Присъства само шефа на фен клуба в Димитровград Румен Георгиев.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Само шефът на Фен клуба на ЦСКА в Димитровград Румен Иванов присъства в залата на Общинския съвет
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини