Димитровградчани откликват на акцията, в подкрепа на наводнена Варна

Доброволци в "Подари усмивка" разпределят набраните дарения

Перилни и почистващи препарати, тоалетни принадлежности, пакетирана храна, памперси са част от набраното в подкрепа на наводнените семейства от варненския кв."Аспарухово", отчетоха днес от фондация "Подари усмивка".

В техния офис на бул."Раковски" №16, ет.1 се набират помощи от понеделник насам. Много димитровградчани са откликнали на призива и са донесли дарения.

Доброволци на фондацията приемат даренията по график и в края на седмицата ще опаковат и изпратят продуктите за нуждаещите се.

В събота, 28 юни на обяд приключва кампанията, организирана в Димитровград. Транспорът до морската столица ще поеме фирма "Лео Експрес", разказа още Наталия Делчева от фондацията.

Тя напомни, че се събират пакетирани храни - годни за директна консумация като бисквити, кроасани, вафли, лютеница, пастет, консерви, а също и пакетирана храна - боб, ориз, леща, олио, захар, брашно.

За засегнатите от наводнението са нужни още дезинфекциращи и почистващи препарати и санитарни материали като тоалетна хартия, салфетки, мокри кърпи,  ръкавици, пластмасови кофи, бърсалки.

В офиса на "Подари усмивка" може да се носят още храни за бебета и деца и консумативи - адаптирано мляко, каши, памперси, мокри кърпи. Важно е срокът на годност да е не по-малък от 3 месеца.

Ако димитровградчани желаят, могат да донесат и спално бельо - завивки, чаршафи, хавлии, но трябва да е изпрано и запазено. Не се приемат дрехи и обувки. Ще бъде връщано на дарителите, онова, което е негодно или старо.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Една от дарителките, снимка "Подари усмивка"
Друг дарител дойде с количката за пазаруване направо от голям хипермаркет
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини