Зрелостниците на Химията се дипломираха днес, посадиха бреза

45 зрелостници от випуск 2014 от ПГХХТ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Димитровград взеха своите дипломи и свидетелства за професионална квалификация днес.

Поздрав към младите хора отправи временно изпълняващият длъжността директор Кира Рискова, а след нея с топли думи и напътствия се обърнаха и преподавателите по специалните предмети, с които учениците са имали най-много часове през изминалите години – г-жа Нанева, г-жа Къшева и г-жа Гергинова.

От името на учениците от специалност „Технология на фармацевтични и парфюмерийно-козметични продукти“ се изказа Гергана Петрова, която благодари на всички учители за положените усилия и най-вече на класната си г-жа Канева. Иизненада за присъстващите бе съвместното изказване на Симона Радева от специалност „Технологичен и микробиологичен контрол в ХВП“ и Красимир Грудев от специалност „Автоматизация на непрекъснати производства“.

Те бяха подготвили почти римувана характеристика на учителите си и с лека закачка показаха какво са получили от тях за изминалите четири години и с какво ще ги запомнят. След тази емоционална част започна същинското раздаване на документите.

30 от завършващите получиха свидетелства за трета професионално-квалификационна степен „Химик-технолог“, „Лаборант“ и „Техник по АНП“. С трети документ - за професиите „Козметик“, „Хлебар-сладкар“ и „Оператор на компютър“ – пък се сдобиха 40 ученици.

След като получиха своите документи, учениците, учителите и гостите на тържеството се събраха в градинката пред т.н. Стара сграда на училището, където 65-ят випуск на гимназията засади брезичка. Така се постави началото на създаването на брезова горичка, като идеята е всеки следващ випуск да сади свое дръвче. За випуск 2014 бе подготвена и друга изненада – учениците събираха капачки от бутилки и с тях направиха пеперуда, която ще бъде поставена на стария дъб в двора на училището.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини