Димитровградчани почти опазиха най-новите детски площадки

В запазен вид са новите детски съоръжения, монтирани преди година

Само счупени седалки са пораженията върху най-новите детски съоръжения, който Община Димитровград монтира преди по-малко от година на няколко места в града.

Става дума за площадките зад блок №47 на бул."Христо Ботев", блок №5 на бул."Раковски", а също и ул."П.Берон" зад блок №3 и ул."Ем.Станев" зад блок №13, ул."Иван Вазов" №15 и ул."С.Врачачнски" №1. Това показа наша проверка след читателски сигнал.

До Dimitrovgrad.bgvesti.net писа Мария Пенева, която сподели, че най-прясно монтираните люлки и клатушки не се поддържат.

"Зад блока на бул. "Раковски" №16 и на Софроний Врачански №1 от близо една година има счупени бебешки люлки и никой не взима мерки.Писахме на имейл адреса на общината, но никой не ни обърна внимание, пояснява жената.

Според нашето проучване, единствено седалните на две от двойните люлките са счупени. Видимо няма други щети, нанесени през последните месеци върху местата за игра.

Припомняме, че през август 2013 г. на шест места в Димитровград бяха поставени съвременни люлки, пързалки, клатушки, съобразени с европейските изисквания за безопастност. Общината сключи договор с русенска фирма за монтаж на стойност 22 495 лв.

Отговорността за опазването на най-новите детски съоръжения, обаче е и на родителите и децата, ползващи площадките, коментираха от общинска администрация.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

На площадката зад бул."Раковски" №16 има частично счупени седалки
Люлка зад блок №15 на ул."Ив.Вазов"
На места липсват цели седалки

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини