Увеличиха годишния отпуск на мед. сестрите в димитровградските градини и училища

В градините и в училищата в Димитровград медицинският персонал ще бъде с увеличен годишен отпуск

Годишен платен отпуск от 36 дни вместо досегашните 34 дни  ще ползва медицинският персонал към яслените групи в Обединените детски заведения и здравните кабинети в градините и училищата в Димитровград.

Това е една от постигнатите договорки между синдикатите и Община Димитровград, които днес подписаха Колективни трудови договори /КТД/. Те касаят работещите в Домашен социален патронаж, Социално предприятие към СУПЦ-Димитровград и медицинските лица към градините и учебните заведения.

Това сториха лидерът на КНСБ в Димитровград Ангел Димитров и кметът на Общината Иво Димов.

Запазват се и ваучерите за храна на стойност 2 лв. на ден и покриване на транспортните разходи на живеещите извън общинския център. До сега това бе регламентирано в общо общинско споразумение за работещите в отрасъл "Здравеопазване".

От тази година има браншови организации в отделните сектори, което предполага подписването на индивидуални КТД със всяко едно от тях, поясниха от пресслужбата на Община Димитровград. На подписаването са присъствали и представители на синдикатите в различните градини, учебни заведения и предприятия.

Момент от подписването на КТД, снимка - Община Димитровград

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини