Майката на пострадалият алпинист: Състоянието на сина ми се подобрява

Състоянието на пострадалия при падането от скала край Смолян 29 годишен алпинист от Смолян Христо Тубмев се подобрява. Това съобщи за „СмолянБГвести” неговата майка Соня Тумбева.

Жената е в стрес вече повече от две денонощия след инцидента в събота, при който младежът падна от 4 метрова скала в района на параклиса „Свети Пантелеймон”.

Въпреки сериозните наранявания- гръдна травма, счупени ребра, белодробна контузия, разкъсване на черен дроб и жлъчка, състоянието на Христо се подобрява, обясни тя.

„Днес /понеделник/ е направен скенер, който е с положителни резултати, тоест няма необратими поражения върху органите на сина ми, положението е овладяно, а Христо е контактен и се подобрява”, обяви майката, опровергавайки изнесената по-рано днес от полицията информация за влошаване на състоянието на сина й.

Тя призовава близките и приятелите на Христо да не се притесняват за него и добави, че той няма нужда от кръвопреливане.

 „Синът ми се съвзема, няма нужда от кръвопреливане и благодари на всички за куража и подкрепата в този труден момент”, добави още майка му.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини