Светът показа съпричастността си към Франция (галерия)

Десетки световни сгради светнаха в цветовете на френския флаг, НДК ще ги последва

Снощните терористични атаки в Париж шокираха световната общественост. Всички, от държавнитте лидери до най-обикновените хора, изпитаха съпричастност към френския народ и решиха да покажат солидарността си.

Десетки от най-големите сгради по целия свят, много от които са национални символи на съответните държави, бяха осветени в цветовете на френското знаме, за да отдадат почит към жертвите накървавите атентати. Инициативата се разпростря от Нова Зеландия и Австралия до САЩ и Канада. Снимки на сградите може да видите в нашата галерия.

Това бе поредното свидетелство за измеренията на глобализацията, което доказа, че светът е едно цяло, както в радостите си, така и мъките си.  

Националният дворец на културата също ще се включи в кампанията и ще бъде осветен в цветовете на френското знаме в знак на подкрепа към семействата на загиналите и към целия френски народ, съобщават от конгресния център.

Всички събития в НДК ще носят посланието „Ние всички сме в Париж“, а всеки, който иска да изрази своята подкрепа и позиция, може да остави цвете в зала 3 на НДК пред инсталацията „Единство в многообразието” на Оник Карамфилян.

Източник: economic.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини