Полицаи, журналист и фенове ранени след мач в Ловеч

Петима полицаи, журналист и фенове на футболен клуб "Левски" пострадаха снощи при сблъсъци след края на мача с "Литекс" от турнира за Купата на България. Срещата се игра в Ловеч, като домакините спечелиха 3:0 след продължения. 

Още преди последния съдийски сигнал, напрежението ескалира и последваха сблъсъци между феновете на "Левски" и полицаите, които навлязоха в сектора на привържениците на столичния отбор, съобщиха БТА и БНР.

При излизането си от стадиона "сините" фенове отново започнаха да хвърлят стъклени бутилки, камъни и други предмети, и пак влязоха в саморазправа с органите на реда, като използваха метални шини, откъртени от съоръжението. Бомбичка се взриви до униформен служител, но той не е пострадал. 

Три полицейски автомобила са със счупени стъкла, потрошени са и десетки седалки в буферната зона до сектора за гости, метални огради и други съоръжения. До терена е намерена и невзривена бомбичка. 

Петима полицаи са пострадали и са потърсили помощ в спешното отделение на болницата в Ловеч. Един от тях, най-сериозно пострадал, е с охлузни рани по главата и се е наложила хирургическа обработка. При сблъсъците е пострадал и журналист, пристигнал от София, за да отразява мача. Няколко фенове на "Левски" също са били ранени, като един от тях е със сериозна рана на главата.

Четирима души от агитката на столичния футболен клуб са били задържани. След като са им съставени актове за осуетяване на полицейска проверка, са били освободени. 

Въпреки сблъсъците, други задържани няма. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини