Щангистът Васил Господинов е Спортист №1 на Асеновград за 2015 г.

През 2015 г. спортистите на Асеновград завоюваха 164 медала от държавните първенства, национални купи и републикански турнири, от които 51 златни, 41 сребърни и 72 бронзови медала, изтъкна в словото си зам.-кметът инж. Мария Вълканова. Отчитаме успехи на младите ни спортисти на ФК "Асеновец 2005" - отбор "Деца 2003", които до този момент са полуфиналисти за Купата на Българския футболен съюз. На международни турнири са завоювани над 20 медала. От европейските първенства със златен медал в шахмата е отличена Петя Караиванова, а със сребърен в борбата Джамал Али. На призови места са се класирали Георги Терзиев, Ивайло Иванчев, Кирил Мичоров, Стефан Марков, Тодор Колевски, Теодора Андончева, а гросмайстор Иван Чепаринов зае пето място на европейското първенство в Гърция. С тези думи зам.-кметът Мария Вълканова откри церемонията по връчване на наградите "Спортист на годината".

Безапелационният №1 в анкетите на глласувалите треньори и журналисти тази година се оказа Васил Господинов от СК "Вдигане на тежести - Асеновец". На тържествена церемония в ресторант "Амбелино" призът му бе връчен от кмета на общината Емил Караиванов. Асеновградският щангист, с личен треньор Лъчезар Кишкилов, е трикратен държавен шампион за мъже в категория 105 кг и се класира на 19-о място на световното първенство за мъже в Хюстън, САЩ. В челната тройка са още състезателят по киокушин Георги Терзиев, с личен треньор Петко Чирпанлиев, и националният състезател по свободна борба Джамал Али с личен треньор Васил Паришев.

Специална награда бе връчена на Расим Низам, завоювал бронзов медал по шахмат от Световните игри за незрящи в Сеул, Република Корея.

Отличието за най-перспективен млад състезател бе отредено на щангиста Георги Йочев, трикратен шампион в категория 56 кг.

За футболист № 1 бе определен нападателят на ФК "Асеновец-2005" Александър Стойчев, отбелязал най-много голове.

За спортно събитие на годината за втори пореден път бе обявен международният ултрамаратон "Персенк Ултра".

Отбор на 2015-та стана тимът на БК "Асеновец-2005" - кадетки до 16 години, класирал се на пето място на държавния шампионат.

За треньор на годината бе определен Лъчезар Кишкилов от СК "Вдигане на тежести - Асеновец".

Ето 10-те най-добри спортисти на Асеновград за 2015 г.

1. Васил Господинов - вдигане на тежести

2. Георги Терзиев - киокушин

3. Джамал Али - свободна борба

4. Димитър Кумчев - свободна борба

5. Кирил Мичоров - кану-каяк

6. Ивайло Иванчев - вдигане на тежести

7. Тодор Колевски - кану-каяк

8. Емил Банков - кану-каяк, и Теодора Андончева - вдигане на тежести

9. Стефан Марков - кану-каяк

10. Реджеб Юмер - свободна борба

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини