Мъж намушка с нож момче на люлки, дразнело го

35-годишен мъж бе задържан във Велико Търново, след като намушка с нож в бедрото 9-годишно момче заради детска игра. Вчера около 16 часа на тел. 112  е получен сигнал за ранено дете в квартал "Чолаковци", съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Момчето е откарано в Спешна помощ, където след оказана му медицинска помощ е освободено за домашно лечение, а извършителят - 35-годишният Асен М., е задържан. 

Вчера в късния следобед пострадалото момче играело на площадката пред дома си, но детската глъч изнервила съседа, съобщи БНТ. Асен М. не стърпял нервите си, нападнал с нож второкласника и го намушкал в бедрото.

"Детето отишло да играе на люлките. Ние нищо не знаехме. Не можеше да върви, едва се прибра вкъщи. Баща му веднага извика полиция!", разказа бабата на пострадалото момче - Маринка.

Според съседи и близки мъжът, който е криминално проявен, отдавна е агресивен и плаши хората в квартала. Категорични са, че поведението му е следствие от честата употреба на алкохол.

"Много даже е опасен. Като се напие започва да се дразни. Значи лятото, моят мъж слиза и той пак беше пиян и тръгна да посяга с брадвата", разказа една от съседките. 

От Районната прокуратура във Велико Търново съобщиха, че Асен М. е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение за закана за убийство и причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

"Обвиняемият се е заканил на 8-годишно момче с думите: „Ще взема ножа и ще те накълцам“, като това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му", допълват от държавното обвинение. 

Оттам ще внесат искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" за Асен М. 

През 2014 г. 78-годишен шуменец стреля с въздушна пушка по деца, играещи с топка на площадка, защото вдигали шум. 10-годишно момче бе ранено в ръката. 

През 2010 г. момче на 13 години бe с опасност за живота, след като бе ранено в главата с въздушна пушка от младеж в Хасково. Той раказа, че чул шум между блоковете, решил, че е котка и стрелял два пъти. После обаче призна, че 13-годишният Михаил и компанията му от доста време вдигали шум.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини