Убийство и опит за самоубийство с катастрофа

Таксиметров шофьор уби жена си в столичния жк "Надежда" и опита да се самоубие, като удари 6 паркирани и една движеща се кола в "Люлин". Мъжът се издирва. Снощи в апартамент в блок 238 в столичния жк "Надежда" е открито тялото на 29-годишна жена с множество прободни рани. На място са изпратени екип от криминалисти.

Малко по-късно в столичната полиция е получен сигнал от жк "Люлин"-5 за верижна катастрофа. 

"Пристигналите на място полицаи установяват, че таксиметров шофьор е ударил с колата си шест паркирани автомобила, а след това и движеща се кола, в която са пътували бременна жена и дете", съобщи пред bTV директорът на СДВР комисар Младен Маринов.

В таксито е открита битова газова бутилка. 

Работещите по двата случая стигат до извода, че двете престъпления са свързани.Междувременно обаче предизвикалият катастрофата таксиметров шофьор избягал от болницата.

Той се казва Петър Кирилов Стефанов, на 48 години и е обявен за издирване.

"Стефанов и убитата жена са живеели на семейни начала. Жената има 13-годишно дете, което не е станало свидетел на убийството. Най-вероятно мъжът умишлено е предизвикал катастрофата, за да се самоубие, но това ще се установи, когато го задържим", допълни комисар Маринов. 

48-годишният Петър Стефанов е висок около 165 сантиметра, около 100-110 килограма с къса прошарена коса. Бил е облечен със синя тениска, къси дънкови панталони и черни маратонки. Дрехите му са били напоени с нафта. 

Хората, които имат информация за местонахождението му, могат да сигнализират на тел.112, 02/987 77 77, в най-близкото поделение на МВР или тук на лично съобщение. Анонимността е гарантирана. 

Разследването на случая продължава.




 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини