Граждански отряди взимат пари, за да преведат мигранти?

Хора от гражданските отряди вземат пари, за да преведат мигрантски групи през страната, твърди концесионер на ловно стопанство в Странджа. 

"Чувал съм, че 500 евро на човек се плаща на някой от групата за граждански арести. Другите момчета не знаят какво се случва, те са патриоти, но са заблудени. Някой от тях взема определена сума, има уговорен канал. 500 евро се плаща за човек, за да ги установят за момента в България. За 20 души сумата е 10 000 евро", заяви пред Нова тв Георги Манев, концесионер на ловно стопанство в средата на Странджа планина, само на няколко километра от турско-българската граница.

По думите му мигрантите искат да бъдат регистрирани. Затова плащат на гражданските патрули, които ги регистрират.

Той призова обществото да реагира правилно и адекватно, да съдейства на "Гранична полиция", особено хората, които имат имоти около границата.

"Докато ловуваме, ако засечем мигранти, викаме "Гранична полиция", които идват и проверяват документите и багажа им. Виждал съм включително, че имат и наркотици. За да могат да вървят повече, те употребяват наркотик, извлечен от мака. Засичали сме и групи, които на петата минута от обаждането, в район от 20 километра, вече ги няма. Те са интензивни и агресивни донякъде", добави още Георги Манев.

По думите на Манев това е правилният подход – да се изчака "Гранична полиция", които според него си вършат перфектно работата.
 

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини