Speedo и НАСА създадоха съвършен плувен костюм

Компанията Speedo, известен производител на изделия за плуване, е разработила нов плувен костюм. Тестове на независими експерти показват, че той е "най-бързият" в света, съобщи Лента.ру, като се позова на Brandnation PR.

Костюмът LZR RACER е изработен от свръхлека, водоотблъскваща тъкан, която съхне бързо и благодарение на изключително гладката си повърхност позволява съществено да се намали съпротивлението на водата.

По плувния костюм няма нито един шев. Частите му се съединяват с помощта на ултразвук. В плувния костюм са вградени специални панели, които придават на тялото максимално обтекаема форма, без обаче да ограничават свободата на движението.

"Когато влизам във водата, се чувствам като ракета" - казва за костюма Майкъл Фелпс, поставил няколко световни рекорда, притежател на не един олимпийски медал.

Фелпс, както и много други известни плувци, е участвал в разработката на плувния костюм. Специалистите на Speedo са изучили телата на повече от 400 спортисти, извършили са изпитания с различни образци тъкан, консултирали са се с много научни организации, сред които на първо място НАСА, Австралийският институт по спорта и компанията ANSYS, която е специализирана в изследване на динамиката на течностите. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини