Кой колко печели в Холивуд?

Колкото и метаморфози да претърпи визията на Мадона, за нас тя винаги ще си остане Материално момиче, за каквато се самообяви преди години. Присъединяването й към мистичните дебри на юдаизма и кабала не я направиха по-морална, а по-скоро по-богата. В рамките на една година госпожа Гай Ричи е набрала в сметката си колосалните 72 илиона долара. А световното й турне донесе приход от 260 милиона, които тя най-щедро дари на британска анонинимна благотворителна фондация. От реклами и клипове изпълнителката на "Like a virgin" си е заработила 28 милиона за около два месеца. Дали за да спести данъци или да изчисти душата си от меркантилност, не е ясно, но по-важното е, че Луиза Вероника Чиконе (както е рожденното име на Мадона) пръска пари по фондации и благотворителни каузи с пълни шепи.




На второ място сред най-богатите дами на световната музикална сцена е Барбара Стрейзънд. За същият период като Мадона, ангелският й глас й е донесъл 60 милиона в зелено. 65-годишната изпълнителка, обяви в началото на 2000-а година, че се оттегля от сцената и възнамерява да се пенсионира. 6 години по-късно Барбара направи последно световно турне, което й напълни пенсионния фонд с 60 милиона. Билетите за последните концерти в живота й се харчеха като топъл хляб, а верните й почитатели брояха за вход средно по 300 долара.




С брознов медал сред богаташките е Селин Дион. Тя е внесла по сметката си 45 милиона през 2007 година. Без да запише нито едно ново парче, без да заснеме нов клип и дори реклама към някоя модна на пазара марка, само от продажби на албуми. 39-годишната Дион е била гледана в предаване на живо от двореца "Цезар" от три милиона души. Тази звездна вечер й е донесла 12 милиончета чисти парички само от едно предаване, в което дори не е извила кръшен глас.


На четвъртото място са две от най-продаваните изпълнителки последните три години - Бионсе и Шакира. 31-годишната латина е прибрала за една година 38 милиона в зелени банкноти, а шоколадовата половинка на Джей Зи 27 милиона. Веднага след това в класацията можем да наредим бъдещата майка на две деца Гуен Стефани - 26 милиона, новоизлюпеното мамче Кристина Агилера със скромните 20 милиона, кънтри певицата Фейт Хил, триото "Дикси чикс" и Марая Кери, който си делят последните места в десятката с по 15 милиона.

Източник: hotnews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини