Българи си поръчват корони и златни панели за телефон в бижутериите

Освен стандартните поръчки за пръстени, гривни и други украшения, българите вече започват да правят и по-специални поръчки при бижутерите. Това съобщи в интервю за Агенция "Фокус" Вихрен Илиев, управител на верига бижутерийни магазини "West Gold&Silver".

"Ние работим по нестандартни идеи от всякакъв тип. По поръчка на клиент сме изработвали корона. Изработвали сме и златни и сребърни панели за мобилни телефони. Подобни поръчки се правят от богати хора, които търсят екстравагантни решения и решават, че начинът е този. Изработвали сме и златни тръбички, които се използват обикновено за употреба на кокаин, дали клиентите ги употребяват за тази цел, това си е тяхна работа. Ние изпълняваме поръчката на клиентите, а те могат да си използват тръбичката за каквото искат, но е логично…Правят се и пластики на животни", разказа той.

На въпрос има ли кич при бижутата, Илиев отговори така: "Всичко е въпрос на модни тенденции. При бижутата нещата стоят по сроден начин, както при дрехите".

Според него както при дрехите се говори за кич, правопропорционално е и при бижутата.

"Много са сродни нещата. Както ви казах, модата в бижутата се налага най-вече от Италия. И когато като модна тенденция се налага нещо, било то и кич, след това се възприема. Това е така, защото авторите на бижутата в Италия са реномирани марки и могат да си позволят да създадат нещо нестандартно, което след това да се наложи и утвърди", допълни Илиев.
Източник: kafene.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини