Книга за българската мафия във британски вестник

Из страниците на в. "Дейли телеграф" се представя книгата на Миша Глени, озаглавена "МакМафия: Престъпност без граници" в която авторът разследва различни държави от бившия социалистически блок.

Използвайки опита си, като кореспондент на Би Би Си за Русия и Балканите по време на войните в бивша Югославия и зараждането на "свободния пазар на престъпността", той успява да събере големи количества информация за страните, които посещава.

"Когато бившият източен блок се отърси от комунистическите си окови, властите не знаеха как да контролират появилия се капитализъм, затова търговията и индустрията се превърнаха в безмилостна борба "всеки за себе си".

На Балканите служителите на тайните служби се озовават на улицата и сключват необичайни, но смъртоносни съюзи с напомпани със стероиди борци за създаване на частни армии", казва той за "Дейли телеграф".

Миша Глени започва разследванията си за "МакМафия: престъпност без граници" в България през май 2004-та. Работата върху книгата гои в други страни от Източна Европа, в бившия Съветски съюз, Китай, Индия, Африка, Северна и Южна Америка.

Мак Мафия ще излезне на български
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини