Даскалите с електронни дневници

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев даде официалното начало на пилотния проект "Електронни дневници" в столичното 32-ро СОУ "Свети Климент Охридски".

Модулът "Електронни дневници" е част от проекта за създаване на безжични зони за интернет-достъп на територията на най-големите български училища и е част от цялостната информационна система на образованието.

Модулът осигурява както електронна обработка на данни за присъствие и резултати от учебната работа на учениците - текущи, срочни и годишни оценки, оценки от тестове, така и оперативна информация за преподавателите за организацията на учебния ден, за отсъстващи учители, размествания в програмата и др.

Сега "Електронни дневници" се внедрява пилотно в 32-ро СОУ-София, а от септември той ще бъде ползван в още 30 училища в София, Пловдив, Варна и Бургас.

В рамките на проекта всеки учител ще получи персонален лаптоп, който да осигури както образователните му потребности - достъп до интернет и информационни бази данни, енциклопедични ресурси и каталози, така и административните му функции.

"С електронните дневници няма да е лесно, но си заслужава да опитаме", коментира министър Даниел Вълчев.

По думите му обаче каквото и да ни дава техниката във възпитателния процес, основният фактор остава човекът.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини