Ще снимат продължение на филма "Железният човек"

Въодушевена от грандиозния успех на първата част на филма "Железният човек" ("Iron Man"), киностудията "Марвъл Студиос"обяви, че предвижда продължение. То трябва да се появи на големия екран през 2010 г., предаде Ройтерс.

Филмът доказа амбициите си в американския боксофис и надхвърли очакванията с продажби през уикенда в размер на 100,75 млн. долара.

След "Железният човек 2" през юни 2010 г. зрителите ще видят екранизацията и на друг популярен комикс на "Марвъл" за могъщия скандинавски бог "Тор".

През лятото на 2011 г. ще се състоят премиерите на лентите "Капитан Америка" и "Отмъстителите". Нека припомним, че филмът "Железният човек", адаптиран по комикс, в който главният герой е гениален изобретател, оглави северноамериканската бокс-офис класация.

С приходи от 104,2 милиона долара, лентата на режисьора Джон Фавро застана на осмо място в своеобразната вечна класация на филмите, събрали най-големи приходи през първия уикенд след излизането си на екран.

По този начин той изпревари филмите за Хари Потър, сочат данните на специализираната фирма Игзибитър рилейшънс.

В "Железният човек 2" главната роля отново ще бъде поверена на Робърт Дауни-младши. Според замисъла на киностудията ще има и трети филм от поредицата, където зрителите ще видят същия актьор. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини