70 000 отровни паяка

Хората меко казано не обичат паяците - има си дори термин, "арахнофобия". Този страх съвсем не е неоснователен ? ухапването на някои паяци може да причини силна болка и големи главоболия.

Какво тогава кара Чък Кристенсен да отглежда 70 000 отровни паяка в своята "Спайдър фарм" (ферма за паяци)? Именно тяхната отрова, която някой ден може да доведе до създаването на ново животоспасяващо лекарство.

Как убива и как спасява отровата можете да разберете от статията "Десет токсични разказа" в майския брой на "Нешънъл джиографик", които ще ви разходят от остров Св. Елена през тайните архиви на ренесансова Венеция до най-скъпите токийски ресторанти.

През последните години Китай не излиза от новините. И все пак, какво знаете за него? Знаете ли, че всяка година страната добавя 5 кв. км към своя жилищен фонд?

Или че властите в Пекин са ограничили броя на домашните любимци до един, който пък не може да е висок повече от 35 см?

В статията "Златен век, златна клетка" ще се запознаете с 15-годишната Джоу Дзяин, която расте в тези твърде динамични времена в Китай, където децата съчетават мобилните телефони с пионерски връзки.

В броя ще научите повече и за колибрите - не просто летящи украшения, но и невероятно инженерно постижение на природата. Ще прочетете и за един от символите на България - розовото масло.
Източник: netinfo.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини