Играта "Bioshock" - на кино

Киностудиото Universаl възложи на Гор Вербински ("Карибски пирати") да режисира филм по компютърната игра "Bioshock".Според сп. Variety, сценарист на бъдещият филм е Джон Логан, номиниран два пъти за Оскар за работата му над "Гладиатор" и "Авиатор".

В играта "Bioshock" главният герой катастрофира над Атлантическия океан и попада в подводен град Rapture - в който би трябвало да се защитават принципите на свободния свят, но се е превърнал в антиутопичен свят, завладян от чудовища, с които геймърите се сражават. За Гор Вербински играта е с убедително и последователно повествувание, той оценява високо оформлението й както и разработените персонажи - като Big Daddies, роботи охраняващи момичета-мутанти Little Sisters.

Закупуването на правата за екранизация на "Bioshock" бе първата стъпка на Universal, които след неуспеха си с проекта "Halo" отново се завръщат към реализирането на филм по компютърна игра. Предполагаше се, че "Halo" ще бъде режисиран от Питър Джаксън, след това екипът няколко пъти бе подменян, докато киностудиото не замрази проекта.

Втората част на играта "Bioshock" ще се появи през 2009 година
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини