Gears of War 2: прекалена жестокост

Продължението на хитовата игра Gears of War определено беше сред най-големите новини от Microsoft на пресконференцията за журналисти в Сан Франциско, където бяха представени последните заглавия от геймърската индустрия.
Gears 2 продължава историята шест месеца след приключването на оригиналната Gears, когато човечеството се изправя пред една нова и още по-смъртна заплаха от нейните врагове – локустите. Новата серия се отличава с дори още по-отявлена жестокост, отколкото ужасно кървавата й предшественичка, пише Yahoo Games. Възможно ли е най-новата екшън игра на Microsoft да е отишла твърде далеч?
Gears of War беше забранена в Германия, след като местната рейтинг организация отказа да издаде възрастов сертификат на играта. Gears 2 покрива голяма част от тематиката на оригинала, но добавя по-реалистични визуални ефекти, по-задълбочен сценарий и битки, които се концентрират повече на мобилност и динамика.
Това, което предизвика многозначително повдигане на веждите на някои от присъстващите на пресконференцията обаче, не беше свързано с графиката и сценария, а с една от многото техники за масови убийства в играта. В оригинала Gears 1 е включена една близка атака, при която главният герой използва острието на резачка като главно оръжие, с което да насече врага. Gears 2 добавя една обратна атака, която в действителност разсича врага на две половини – от чатала нагоре.
По време на демонстрацията Клиф Блезински, известният дизайнер на сериите Gears и Unreal, показа една нова техника, която позволява трупът на поваления враг да се използва като "щит от месо", който поема куршумите, докато героят отвръща на огъня над главата му.
Едно е сигурно: притежателите на Xbox 360 познават и обичат Gears of War и макар че в новата серия определено има повече жестокост, подобно на оригинала тя ще пасне добре във възрастовата категория "Mature" на борда за рейтинг на развлекателен софтуер ESRB. Това означава, че играта ще е забранена за продажба на лица под 16 години.
Очаква се Gears of War 2 да излезе през ноември, точно навреме за Коледните празници, но преди това още подробности за нея ще могат да се видят на търговския фестивал Е3, който ще се проведе през юли.
Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини