Големият брат те гледа - по електронен път

Министерството на вътрешните работи на Великобритания има намерение да създаде огромна база с данни, в които ще се пазят телефонни разговори, електронна поща и даже адресите на Интернет страници, които посещават гражданите. По такъв начин правителството се готви да се бори с терористи и престъпници. Полицията и службите за безопасност ще имат лесен достъп до важни данни от различни комуникационни източници.

Чиновниците вече са се обърнали към големите компании с молба да позволяват достъп до данните на клиентите си, ако възникне такава необходимост. Цялата статистика ще се пази за 12 месеца. Достъпът до файловете ще се разрешава от съда.

Британското общество не е съгласно с тази инициатива на силовите структури, защото това нарушава гражданските свободи и създава проблеми със защитата на информацията. Никой не може да гарантира, че хакерите няма да получат достъп до личната информация. Никой не е уверен, че министерството ще може да контролира такъв огромен обем с данни. Всеки ден във Великобритания се изпращат 57 милиарда текстови съобщения и около 3 милиарда електронни писма.
Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини