Кризата в християнските ценности стимулира исляма

Кризата в християнските ценности води до увеличаване броя на младите радикални мюсюлмани, не само в Англия, но и по целия свят, заяви англиканският епископ на Рочестър Майкъл Назир-Али.

Във Виена днес приключи Международният форум "Постхристиянска Европа и възраждащият се ислям". В своето изказване епископ Назир-Али сравни "настъплението на исляма" с настъплението на марксистката идеология през 60-те години на миналия век.Тогава, християните са "проспали" възможността да се противопоставят на "сексуалната революция, която разруши семействата и зася семената на алкохолизма и наркоманията".

На конференцията епископът разказа за произхода на исляма, неговите течения и съвременните проблеми, свързани с увеличаването на имигрантите-мюсюлмани във Великобритания.

Майкъл Назир-Али е роден през 1949 година в Карачи (Пакистан) в семейство на мюсюлмани, което в последствие е приело англиканската вяра. Той е завършил Оксфорд и Кеймбридж, през 1976 г. е ръкоположен за свещенник, а през 1984 г. става епископ в Пенджаб. От 1994 г. е епископ на Рочестър.

В началото на тази година епископът твърдо се противопостави на исканията на мюсюлманите във Великобритания да се създадат закрити зони, в които достъпът на не-мюсюлмани да е забранен.Освен това той няколко пъти призовава правителството "публично да подчертае християнските корени на Англия".

Представителният международен форум "Постхристиянска Европа и възраждащият се ислям" събра във Виена политици, духовни лидери и експерти в областта на религията от Европа,САЩ и Австралия.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини