Лондончани отпразнуваха забраната за алкохол в транспорта

Лондончани отбелязаха последния ден, в който могат да пият в обществения транспорт по собствен начин - облечени в необичайни дрехи, те се качиха в автобусите и метрото с няколко бутилки алкохол и се заеха да ги унищожават.

Това доведе до затварянето на станция на метрото, където се бяха събрали повече от 2 хил. души, поради опасения, че може да стане нещастен случай.

Затворени бяха спирките Ливърпул Стрийт и Бейкър Стрийт, където развълнувани от последната възможност да пият в метрото лондончани изпразваха старателно бутилки с бира и вино.

Чуваха се скандирания "Оле, оле, оле", въпреки че не се виждаха бикове в околността и много по-подходящото "Съркъл Лайн", тоест, наименованието на една от линиите на метрото.

Британската транспортна полиция малко развали празника, като арестува десетина по-активни потребители на напитки, главно за освобождаване на мехурите им на обществено място или за друго неподходящо поведение - събличане, повръщане и други подобни действия, които очевидно противоречат на Викторианския морал.

Събитието беше организирано по интернет, след като кметът на Лондон обяви забраната за употреба на алкохол в обществения транспорт, която влиза в сила от 1 юни.

Атмосферата беше окачествена от организаторите като "приятелска и леко бурна". Около 15 хил. души обещаха по интернет да се включат и като че ли спазиха обещанието си.

Възможно е в бъдеще употребата на алкохол да бъде забранена във всички влакове във Великобритания.

Забраната беше наложена, за да се ограничи противообщественото поведение в градския транспорт на Лондон, който и без това страда от замърсяване особено в петък вечер и събота.

Около 80% от лондончани подкрепят забраната.



Източник: kafene.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини