ICQ увеличава производителността на работното място

Работодателите, които забраняват на своите подчинени да използват ICQ на работното място, не са прави, заявяват американски учени.

Те доказват, че "кюто" не само не отвлича служителите от изпълнението на задълженията им, но напротив - увеличава производителността на труда.

В статия, публикувана в Journal of Computer Mediated Communication, учените описват резултатите от анкета, проведена сред 912 офис-служители, работещи поне 30 часа на седмица и използващи компютър поне 5 часа от работното време.

Много от тях отговарят, че използват програмите-месинджъри, защото те намаляват времето необходимо за използването на други средства за комуникаци като телефона и електронната поща. Освен това намаляват и контактите с колегите лице в лице, за които отива значителна част от времето.

Един от авторите на изследването - Kelly Garrett от университета в Охайо отбелязва, че програми от рода на ICQ съкръщават обема на самите разговори.

"Мнозина откриха положителният ефект от интернет-месинджърите. Хората, които ги използват, твърдят, че по-рядко се откъсват от работата си", отбелязва Гарет.

Много често месинджърите да по-удобни, когато трябва да се получи бърз отговор на кратък въпрос, да се провели дали някой е на работното си място или не и т.н.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини