Хиляди мексиканци бягат от наркомафията

Жителите на мексиканския град Тихуана, който се намира на границта с Карифорния, масово се преселват в Сан Диего, съобщава Los Angeles Times.

Заради високата престъпност в последните години са емиграли хиляди семейства на лекари, юристи, бизнесмени и др. Жителите на Тихуана се страхуват най-вече от отвличанията с цел откуп. Броят на подобни похищения драстично се е увеличил, заради ориентирането на наркотърговците към друг вид дейности. По тази причина Тихуана е на второ място по отвличания в света след Багдад.

Маршрутите за пренасяне на наркотици минават през границата между САЩ и Мексико. Сблъсъците на престъпните групировки, борещи се за надмощие, често се случват директно на улиците. През април в престрелки в Тихуана са загинали 17 души. Само за тази година в града са убити 200 души, а през 2007 броят на жертвите на наркотърговците е 2500. Престрелки произтичат и между престъпниците и военните части, които правителството изпраща в помощ на полицията.За половин година в Тихуана са командировани над 3000 военни, но въпреки всичко те не могат да вземат превес над престъпниците.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини