За жените пазаруването е по-важно от секса

Три от всеки четири млади жени мислят за пазаруване толкова често, колкото мъжете мислят за секс, показва ново проучване.

Мислите за купуване на нова рокля или обувки изскачат в главата им всеки 60 секунди, според проучване на "модната библия" cosmopolitan.co.uk.

Ако приемем, че 8 часа отиват за сън, това означава, че покупките обземат мислите им около 960 пъти дневно или 6 720 пъти на седмица.

Други проучвания, направени по-рано, показват, че младите мъже имат подобна честота на мисли за секса.

Те мислят за това всеки 52 секунди, докато подобна мисъл минава през главата на жените само веднъж дневно.

Последното проучвания, публикувано днес, се базира на интервюта със 778 жени на възраст от 19 до 45 години. 74% казват, че мислят за пазар всяка минута.

40% от тях се описват като пристрастени към модни обувки и чанти, докато около 10% мислят главно за модни аксесоари или грим.

Дори заплахата от кредитна крида не може да ги спре, като 62% казват, че ще сложат всичко на кредитната си карта, а 8% са готови дори да използват пари, спестени, за да плащат ипотечните си заеми или наема.

Почти една-четвърт смятат, че да похарчиш 200 паунда /500 лева/ е дребна работа, ако трябва да си купиш нещо желано.

Анкетираните жени харчат поне 30% от годишния си приход за дрехи и обувки.

Най-обезпокоително за мъжете е това, че половината от анкетираните казват, че предпочитат да пазаруват, а не да прекарват времето с партньора си и също толкова признават, че пазят в тайна от приятеля или мъжа си своите пазарни експедиции и броя на парите, които харчат.

Източник: kafene.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини