Мейл със скоростта на охлюв...

Ако сте любители на класическата пощенска кореспонденция от типа "я стигне, я не стигне" или "по-добре късно, отколкото никога", но вече ползвате само електронна поща, двама британски информатици могат да ви предложат точно каквото ви трябва...

Специалистите от Националния център за компютърна анимация към Университета на Борнемут Вики Айсли (Vicky Isley) и Пол Смит (Paul Smith) създали "арт-проекта" Real Snail Mail, в който охлюви буквално "разнасят" вашите мейли и пристигането им зависи не толкова от скоростта на връзката и натовареността на сървърите, а... от скоростта и настроението на избрания от вас пощальон, съобщава The Register Hardware.

В Real Snail Mail участват 3 охлюва с прикрепени на черупките им радиокомуникационни RFID-чипове, които Смит и Айсли с чувство за хумор са кръстили Агент 001 или Сесил, Агент 002 или Остин и Агент 003 – Мюриел.

За да изпратите "охлювски мейл", трябва да влезете на сайта на Real Snail Mail, откъдето да изпратите мейла си на сървър, който го пуска в "чантата"-чип на избрания от вас охлюв 001, 002 или 003. Съобщението се съхранява в чипа, докато черупчестото мекотело не допълзи в обсега на "разпределителния център", който препраща мейла до получателя.

Създателите на "охлювската поща" обаче предварително ви предупреждават да не храните големи илюзии за "скоростното" получаване на вашия мейл, тъй като трите пълзящи пощальона досега са успели да изпратят точно... 14 съобщения.

"Най-бърз" от охлювите е Агент 002 Остин, който доставя съобщенията средно за 1,96 дни. Агент 001 Сесил има успеваемост от мейл на всеки 3,26 дни, а избралите Мюриел ще чакат и ще се надяват, защото до момента тя не е изпратила нито един мейл...

Така че, ако имате чувство за хумор, здрави нерви и никаква "бърза работа" – пращайте и стискайте палци!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини