Дъфи оглавява британските класации по продажби през годината

Уелската соул певица Дъфи скоро ще стане първият изпълнител, продал 1 милион копия от албума си през 2008 г., съобщиха Би Би Си и Контактмюзик.

Дебютният й албум "Rockferry", останал 5 седмици на върха в британската класация, обаче е следван отблизо от четвъртия диск "Viva La Vida or Death and All His Friends" на групата "Колдплей", който в момента е начело в чарта.

Сингълът "Mercy" на уелската певица досега е най-добре продаваната песен през годината. Дебютните албуми, включително онези с хитове на "Тинг тингс" и Ейми Макдоналд, досега се радват на голям интерес през годината и това е повлияло върху заеманите от тях места в чарта.

"Скаутинг фор гърлс" и Аделе също допринесоха дебютните албуми да постигнат своя най-голям успех в класацията през последните 8 години.

Рок бандата "Никълбек" пък е под номер 2 в класацията за сингли с песента си "Rockstar" и под номер три в чарта за албуми с диска си "All The Right Reasons". Певецът ветеран Нийл Даймънд също е в Топ 10 с албума си "Home Before Dark".
Източник: yellow.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини