60 години затвор за най-големия хакер на военни компютри на всички времена

60 години затвор очакват британския хакер Gary McKinnon , известен като Solo, за проникване в мрежата на Пентагона, писа в неделя, 27 юли, Guardian. На 30 юли, в Камарата на лордовете ще рашават за екстрадирането на хакера в САЩ.

Програмистът Гари МакКинън (Gary McKinnon) бе арестуван във Великобритания през 2002 г. Американските власти го обвиняват в проникване в компютърните мрежи на NASA и Пентагона. Американците смятат Solo за "най-големия хакер на военни компютри на всички времена".

Guardian напомня, че Solo хаквал сървърите на Пентагона заради прекомерния си интерес към истината за НЛО. Също и за да демонстрира слабата защита на американските сървъри.

Gary McKinnon многократно е заявявал, че прониква в американските секретни мрежи от любопитство, никога не е причинявал каквато и да вреда. А това, че американците настойчиво искат екстрадирането му, хакерът коментира: "Американците се страхуват, че знам твърде много за НЛО".

Изданието прогнозирира, че Камарата на лордовете, най-вероятно ще откаже на американските власти екстрадирането на Solo.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини