Арестуваха най-търсеният престъпник в Гърция

На 21 август гръцките полицаи задържаха Vassilis Paleokostas, който избяга преди две години от затвор в Атина с вертолет.

Палеокостас бил арестуван в къща в Суроти. По-рано през деня били задържани други двама участници в неговата банда, а четвъртият член бил заловен още в понеделник.

Групата на Палеокостас вероятно стои зад отвличането на Георгий Милонас – президент на Индустриалната федерация на северна Гърция и изпълнителен директор на компанията „Алюмил". Той бе похитен на 9 юни 2008 година и освободен след плащането на откуп. Парите за откупа обаче били маркирани, което е позволило на полицията да открие престъпниците.

На 4 юни 2006 година Палеокостас избяга от атинския затвор Коридалос, където трябваше да излежи 25 годишна присъда за грабеж и отвличане. Брат му Никос и приятелите му наели вертолет и принудили пилота да приземи машината в двора на затвора. Там те качили на борда Палеокостас и албанеца Алкет Ризая. Вертолетът кацнал на близко гробище, от където бегълците си тръгнали с мотоциклети.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини