Танц за всички

На 8 септември стартира Sofia Dance Week Academy – първата безплатна академия за танц, която ще продължи една седмица от 8 до 14 септември на откритата лятна сцена в Борисовата градина.

Инициативата е част от подгряващата кампания на Sofia Dance Week и цели да вдигне тонуса на всички фенове на танца.

В програмата на академията са включени едни от най-популярните и любими стилове танци.

Програмата на започва в понеделник със световните шампиони по хип-хоп - Street Dance School The Center с инструктор Георги Енчев- Goosh.

Вторник, 9-ти септември, е отреден за български народни танци, които ще бъдат водени от Радостина Василева от Studio Dance Zone.

В сряда, 10-ти септември, ще се проведе курс по улични танци с инструктор Захари Нанков – ZEE от Streetdance Center Hyphers Entertainment.

Алфредо Торес и неговата школа Alfredostyle ще запознаят почитателите на танца с горещите ритми на салсата в четвъртък.

А в петък, 12-ти септември, Чарли и Дани от Sofia Tango ще демонстрират техники от страстния и изпепеляващ танц танго.

За да се добави и източен привкус към Sofia Dance Week Academy, Невяна от Studio Dance Zone ще представи ориенталския танц, по-известен като belly-dancе, а програмата на академията ще приключи с обичания и познат на всички танц рок и Милена от танцова формация „Блясък".

Уроците започват всеки ден от 19 часа и гледайте да не закъснявате – макар че неизвинени не се пишат, ще изпуснете първите няколко такта.

След уроците лятната сцена ще бъде превърната в своеобразен дансинг, на който всички ще могат да покажат наученото или да демонстрират собствен стил.

Sofia Dance Week е първият международен фестивал за съвременен танц у нас, който ще се проведе от 22 до 29-ти септември.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини