Удариха наркотрафиканти за милиони левове

81 килограма хероин на стойност близо 8 милиона лева задържаха митничарите от граничния пункт „Капитан Андреево" в петък вечерта.
Наркотикът е открит при щателна митническа проверка, предаде БНР, цитирано от "Фокус". Дрогата, разпределена в пакети, е била укрита в тайник над резервната гума на джип "Шевролет" с българска регистрация. При първоначалния полеви наркотест прахообразното вещество е реагирало на хероин. Срещу трафиканта, български гражданин, е образувано досъдебно производство, предаде БНР.
В четвъртък пък при зрелищен арест в Пазарджик антимафиотите от ГДБОП откриха 20 кг кокаин. Спецполицаите са действали в екип с Агенция "Митници" и Федералната митническа служба на Германия. Операцията е осъществена под ръководството на Върховна касационна прокуратура и Софийска градска прокуратура, предаде БНТ.
Пред смаяните погледи на случайните минувачи в четвъртък около 16.30 часа в центъра на града на бул. "Цар Иван Шишман" полицаите атакуват джип BMW, след което е задържан 29-годишният Николай Ташев от Пазарджик, с прякор Чубриката, в момент на получаване на пратката чрез куриерска фирма. Пратката била с размери - метър и половина на 70 см, вътре е имало хидравлична помпа – в нея бил открит наркотикът.
Досега антимафиотите не са попадали на подобен тайник. Спецполицаите контролирали дрогата още от Аржентина, от където била транспортирана за България.
Задържаният Николай Ташев - Чубриката е криминално проявен. Той е заподозрян в участие в организирана група, занимаваща се с трафик на хора и кражби на коли.
Кокаинът е на приблизителна стойност около 5 милиона лева по цени за разпространение на пазара на наркотици в страната, поясняват експертите.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини