Хасковските ченгета удариха канал за кокаин за ЕС, хванаха дрога за 10 млн. лв.

Канал за трафик на кокаин с изключително високо качество пресякоха полицаите от ОДП Хасково с помощта на колегите си от Ловеч. В хасковския арест са двама души – мъж на 29 години от Ловеч и 46-годишен негов съгражданин, за когото ченгетата предполагат, че е организаторът на канала. Конфискувани са общо 9. 430 кг. кокаин с много високо качество, по преценка на антимафиотите. По техни данни дрогата за богаташи, както е известен кокаинът, е трябвало да пътува за страна от западна Европа. По цени на съдебната система заловеното количество струва над 2 млн лв., но при продажба на дребно тя ще скочи поне до 5 млн. евро или около 10 милиона лева, смятат спецовете от БОП.

Разплитането на случая започна на 9 октомври, когато на ГКПП Капитан Андреево митничарите спипаха в куфар с двойно дъно 4. 230 кг. кокаин. Той бе пренасян през границата от 29-годишният мъж от Ловеч. Извиканите на място служители от сектор БОП на хасковската дирекция започнали разплитането на случая и стигнали до съучастника му. Той бил заловен от ловешки полицаи в момент, когато товарел в колата си друг куфар с 5. 200 кг. кока.



Полицаите смятат, че каналът е действал от поне 6 месеца. 29-годишният мъж получавал дрогата в Истанбул от лице от африкански произход, идвал с автобус до Хасково, където бил оставил колата си. С нея стигал до Ловеч, откъдето неговият съучастник поемал за западна Европа.

Фактите бяха оповестени на извънредна пресконференция днес в ОДП Хасково от комисар Атанас Ненков. Той отказа да даде повече подробности, както и имената, дори инициалите на арестуваните с мотива, че се води разследване. Той допълни, че участниците в разплитането на случая ще бъдат наградени за перфектната работа.



Очаква се в близките дни двамата задържани да влязат в съда, защото срокът на задържането им изтича, а постоянен арест може да постанови само Темида.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини