Хасковска фирма плати 50 бона за данъци, отпада от позорния списък

Фирма от така наречените „големи длъжници" на НАП-Хасково плати почти цялата сума, която имаше като задължение към бюджета и отпадна от Публичния бюлетин на Агенцията, съобщиха от данъчното. Това е ЕТ"Даки" от областиня град, който „висеше" с 53 643 лева, но погаси близо 50 000 лева от тях и тъй като задължението му падна под 5000 лева, вече не фигурира в бюлетина с длъжници на НАП.

Така към момента в Публичния бюлетин на НАП-Хасково са 209 юридически и физически лица, които имат неплатени данъци или осигуровки над 5000 лева. Техните имена са достъпни в сайта на приходната администрация www.nap.bg и са разпределени в 2 списъка.

В първия списък са лица и фирми, които не са платили в срок задълженията си в особено големи размери, не са се явили в НАП след получаване на покана от приходната администрация, нямат вземания от трети лица или банки и нямат имущество, върху което може да бъде наложено обезпечение. В този списък са включени 131 фирми със задължения в размер на 29 564 585 лева.

Във втория списък са лица и фирми също с големи задължения – т.е. над 5000 лева, които за разлика от първата категория разполагат с имущество, което може да бъде обезпечено. Такива длъжници НАП-Хасково има 78 на брой със 23 451 136 лева общо дължими данъци и осигуровки.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини