Кметът Георги Иванов разследван от ДАНС

Кметът на Хасково Георги Иванов е разследван от ДАНС по поръчка на комисията по корупция към Народното събрание. Тази новина бе съобщена от няколко централни всекидневника тази сутрин. Вестниците бяха изкупени от будките още сутринта.
Вчера комисията се е събрала, за да изслуша на закрито заседание шефа на ДАНС Петко Сертов за хода на разследването. Според присъствали на заседанието депутати, цитирани в днешния брой на вестник “Експрес”, градоначалникът бил разследван за нагласени обществени поръчки, печелени от близки до него фирми, далавери с недвижими имоти за “стотици милиони левове”, нагласени търгове. Цитиран е и бившият министър на отбраната Веселин Близнаков, който признал, че бил натискан от високопоставени политици да даде на общината военни имоти. В текста се визира президентът Георги Първанов, а изданието припомня, че кметът Георги Иванов е бил в инициативния комитет за втория му мандат. На днешното заседание на ОбС Хасково кметът Георги Иванов коментира тиражираната информация за разследването срещу него. По думите му зад атаката стоят депутатите от ДПС Христо Бисеров и Рамадан Аталай, както и земеделският депутат Иван Стаматов. Според градоначалника целта им била да го отстранят от длъжност, за да възстановят влиянието си в Хасково.
Haskovo.net припомня, че на балотажа на местните избори Иванов се яви именно срещу кандидата за кмет на ДПС д-р Честименов, а в щаба му бяха Аталай и Бисеров.
По думите на кмета ДАНС работи по преписки, които са проверявани неведнъж от прокуратурата от 2001 година.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини