Изгърмя и зетят на Ковачки. Преглед на националния печат – 14 ноември

"24 часа": София даде цялото парно на държавата. Kметството да прехвърли безвъзмездно целия си дял от 58% в "Топлофикация-София" на държавата, реши вчера Столичният общински съвет с 50 от 61 гласа. Предложението на Бойко Борисов и шефа на СОС Андрей Иванов бе единственият ход, след като в понеделник министерството на икономиката поиска с писмо до тях мажоритарния пакет акции, и то без пари. "Даваме около 1 милиард на Петър Димитров, нека си я продаде преди изборите. Те от август ни тласкат към този ход, имат си сигурно и купувач", заподозря Борисов.
Мария Мургина: Искам данъчна полиция, пише "Труд". Данъчните пак извадиха на дневен ред старата идея за създаването на финансова полиция. Трябва да ни се разреши да влизаме и да претърсваме офиси на фирми без участието на служители на МВР. Отделно трябва да ни се даде пряк достъп до кредитните досиета на фирмите в банките, обяви шефката на Националната агенция за приходите (НАП) Мария Мургина пред депутатите от комисията за борба с корупцията вчера. Крайните мерки са заради измамите с ДДС. Подобно обвинение преди ден бе повдигнато на бизнесмена Христо Ковачки. Официално обаче предложенията на бирниците нямали връзка със случая.
Изгърмя и зетят на Ковачки, съобщава "Стандарт". По един бизнесмен на ден ще гърми заради Христо Ковачки. Това съобщиха за "Стандарт" високопоставени източници от прокуратурата.
Броени часове след обвиненията към енергийния бос магистрати и антимафиоти удариха зетя на Ковачки - Никифор Вангелов. Той е дясна ръка в бизнеса и политиката на втория по богатство у нас. Никифоров управлява ключовите дружества на милионера и е шеф на Националната контролна комисия на партия ЛИДЕР.
Обвиненията към Вангелов са същите като към Ковачки. Двамата се разследват за данъчни престъпления в особено големи размери, както и за сговаряне с друго лице да върши престъпления за имотна облага. Наложената на партийния шеф гаранция обаче е десетократно по-ниска от тази на Ковачки. За свободата на енергийния бос прокурорите наложиха рекордната гаранция от 300 бона, а за Вангелов поискаха 30 000 лв.
Затварят хотели по Черноморието, пише "Дума". Заради финансовата криза ръководството на дружеството "Албена" мисли върху варианти за редуциране на хотелската база в курорта през следващото лято. Туристическият бранш е силно притеснен за следващия летен сезон, обяви вчера изпълнителният директор на "Албена" АД Красимир Станев. Има хотели, които няма да бъдат отворени, защото падането на цената под 40 лева на ден означава загуба. По-скоро е възможно да редуцираме базата, но до безумно намаление на цените не може да се пристъпи. Най-лошата прогноза е половината от хотелите да останат затворени, но се надявам все пак процентът да е минимален, заяви Станев.
„Новинар": Мутресите слизат от джиповете. Бъдещото попълнение мутреси няма да могат да се перчат с джипове и мощни лимузини по улиците, ако държавата забрани на младите шофьори да карат автомобили с висока мощност. Мярката ще бъде обсъдена днес на заседание на Държавнообществената консултативна комисия по проблемите за безопасност на движението. Междувременно правителството одобри вчера поправките в Закона за движение по пътищата, според които за млади шофьори ще се смятат само тези, които в първата година след получаването на книжката са на възраст под 25 години. Зайците ще стартират с 2/3 от контролните точки - 26, едва след първата година ще получават максималния брой 39 точки в контролния талон.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини