Станахме на бербат. Преглед на националния печат – 20 ноември

Да не гледаме бюджета през розови очила, пише „Дума". Имам основание за умерен оптимизъм, който да е достатъчно реалистичен, но по никакъв начин не можем да гледаме на бюджета през розови очила, защото той коренно се отличава от бюджетите през 2006, 2007 и 2008 г. Това каза министър-председателят Сергей Станишев пред Народното събрание по време на дебатите по проектобюджет 2009 г., които продължиха през целия ден.
Станишев бе категоричен, че никой не трябва да си позволява да търси краткосрочни политически дивиденти в дебатите за бюджета. Премиерът отново изтъкна, че последствията от световната финансова криза, превърнала се вече в икономическа, за България са в няколко посоки - поскъпване на кредитния ресурс, забавяне растеж на износа към еврозоната, намаляване на чуждите инвестиции.
Червените и ГЕРБ ортаци по спонсори, отбелязва „Стандарт". БСП и ГЕРБ станаха ортаци по спонсори. Четири фирми пълнят касичките едновременно на двете най-големи партии у нас, стана ясно от отчета на Сметната палата за финансите на формациите през 2007 г.
По традиция от миналата година, металургична фирма "Алкомет АД" е дала на БСП 15 000 лева и съответно 10 000 на хората на Бойко Борисов.
За червени и гербери едновременно са се изръсили и от фирмите "Спарки АД" и "Спарки елтос". Двете компании са регистрирани в Ловеч и София, но са с общо ръководство. Първата е дарила на ГЕРБ 5000 лева, а дъщерната й компания - същата сума, но в хазната на "Позитано" 20.
Вальо Димитров: Аз съм експерт по краденето, пише „Новинар"."Аз съм експерт по краденето. Ако има нещо за крадене, питайте ме да ви кажа". Така бившият директор на столичната „Топлофикация" Валентин Димитров отговори на въпрос как оценява проблемите на дружеството в момента. Димитров, Георги Рогачев, Емил Антонов, Лина Абланска и Мая Стоилова се изправиха вчера пред състав на Софийския градски съд по обвинение за длъжностно присвояване на близо 6 млн. лв. от „Топлофикация". Стоилова е собственик на фирма „Шибър", чрез която според прокуратурата е било източвано дружеството. По повод на това твърдение пред магистратите се изправиха шестима свидетели.
Споко, София си има ватмани, акцентира „24 часа". Соцклипът с трамвая вчера излезе от релси, след като пресцентърът на столична община пусна официално съобщение.
"Софиянци да запазят спокойствие. Гарантираме, че в градския транспорт няма опасност пътниците да попаднат в трамваи, управлявани от неподготвен водач като Сергей Станишев. Ватманите ни са квалифицирани."
Това написа пресцентърът на кмета, оправдавайки се с получени сигнали от обезпокоени граждани, че неквалифицирани водачи управляват трамваи.
Още преди курса кандидат-водачите полагат психотест и представят медицинско, добавят от "Московска" 33.
Станахме на бербат*, пише „Труд". БЕЛГРАД - Не, не, не! Националният отбор пак пише черни страници за историята...
Катастрофата с 1:6 срещу Сърбия снощи припомни кошмари, които още стряскат сънищата ни. 1:6 от Испания на "Евро 98", 0:6 с Чехия през 2001-ва в Прага, 0:5 срещу Швеция на "Евро 2004"...
Но дори тогава трагикомедията сякаш не изглеждаше толкова потресаваща. Сега Георги Петков спаси две дузпи, "плавите" улучиха два пъти гредите... Един футболист на 35 години, който миналия сезон спря за 6 месеца с играта, отбеляза два пъти срещу България - Саво Милошевич. А мачът бе просто бенефис за голямата деветка...
Жоро Вратаря, познатият майстор, се оказа жива мишена за сръбския обстрел. Но тази канонада и Матросов нямаше как да спре при десетте оперетни герои пред героя. Димитър Бербатов, призван за спасител на отбора, дори не дочака смяната след контузия, а просто си напусна терена. А нашият №10? Кой тим има такава десетка като Стилиян Петров? Да изброяваме ли всички антигерои?

* Думата бербат кореспондира с мръсен, нечист, изцапан, измърсен.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини