Оправдаха Румен Петков

Бившият вътрешен министър Румен Петков беше оправдан по обвинението, че е издал държавна тайна и осветлил агента под прикритие Алексей Петров.
Прокуратурата поиска на Петков да бъда наложена глоба в размер на 500 лева, но състав на Софийския градски съд отхвърли искането.
Заседанието по днешното дело срещу бившия вътрешен министър беше проведено при закрити врата заради класифицираната информация по случая. На излизане от съдебна зала Румен Петков отказа да коментира решението на магистратите, само заяви, че едва ли това дело би се отразило на имиджа му.
Скандалът, свързан с Румен Петков и осветляването на бившия агент на МВР под прикритие Алексей Петров, а сега агент на ДАНС, започна, след като бившият шеф на ГДБОП генерал Ваньо Танов съобщи, че Румен Петков е изнесъл името на Алексей Петров. Това стана, след като Петров е присъствал в качеството си на агент под прикритие на МВР на среща между Румен Петков и дупнишките бизнесмени Братя Галеви.
В последствие вътрешният министър отрече тази информация, но срещу него беше заведено дело за издаване на класифицирана информация и осветляване на държавен агент на МВР.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини