Клинтън заяви ще участва в трите предизборни дебата, Тръмп - недоволен от датите

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, чене е щастлив от датите за президентските дебати, но претендентът на демократите Хилари Клинтън контрира, че графикът е изготвен отдавна и обеща да участва въпреки възраженията на милиардера, съобщава Ройтерс.

Непартийна комисия за президентските дебати насрочи три телевизионни дебата преди изборите на 8 ноември – 26 септември, понеделник, 9 октомври, неделя и 19 октомври, сряда. Датите са определени преди почти една година.

Тръмп и други републиканци заявиха, че датите трябва да бъдат променени, тъй като съвпадат със срещи от Националната футболна лига (НФЛ).

Мисля, че две от трите дати съвпадат с НФЛ, не съм много развълнуван, каза той в интервю за ABC.

По време на кампания в Охайо Клинтън пък подчерта, че датите са определени преди двете основни партии да изберат кандидатите си.

Ще бъда там. Това е всичко, което мога да кажа, изтъкна Клинтън.

От комисията обявиха, че избраните дати „добре ще обслужат американската общественост”, допълвайки, че не е възможно да не съвпаднат със спортни събития, когато е било работено по графика. Комисията поясни, че дебатите никога не са били променяни заради такива противоречия.

Тръмп смята, че Клинтън се опитва да нагласи дебатите, така че малко хора да ги гледат.

Комисията е сформирана през 1987 година от републиканци и демократи. Нито една от партиите няма участие в нея. Тя е ръководена от независим съвет от директори.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини