Тройката не била по любов. Преглед на националния печат – 23 ноември

Не се събираме по любов в коалицията, цитира "Стандарт" думите на премиера. През 2005 година се събрахме не по любов. Едва ли може да се каже към края на мандата на правителството, че междувременно сме се заобичали горещо. Много са нещата, които разделят социалистите и поддръжниците на НДСВ и ДПС. Обединява ни само едно-единствено нещо - отговорността пред българските граждани. При нито една хипотетична комбинация през 2005 г. не би могло тогава да се състави правителство без участието на БСП и това правителство да бъде стабилно. Поехме национална отговорност. Такава отговорност поеха и НДСВ, и ДПС. И трябва да ги поздравя, че издържаха на всички изпитания и изкушения, на които ги подлага всекидневно напрегнатата политическа обстановка.
След царския конгрес Доган пропусна и левия, отбелязва „24 часа". Лидерът на ДПС Ахмед Доган не уважи конгреса на коалиционния си партньор. Той изпрати в НДК заместника си Лютви Местан и членовете на партийното ръководство Джевдет Чакъров и Камен Костадинов.
Обяснение за отсъствието на Сокола не бе дадено. Някои го тълкуваха като знак за напрежение между ДПС и кръгове в соцпартията. Според други Доган все още не искал да се появява публично след смъртта на Ахмед Емин. Трети пък му приписаха внезапно суеверие - самоубийството в сарая му стана, докато лидерът на ДПС си пишеше речта за конгреса на НДСВ. И също го пропусна.
"Това си е негово решение", казаха лаконично от пресцентъра на ДПС.
"Доминантност в политиката и адекватност във властта", също толкова кратко пожела Доган на БСП чрез заместника си Местан. От своя страна депутатът обеща на партньорите мандатът да бъде не само пълен, но и успешен.
На запад - зима, на изток – лято, пише „Труд". Сняг валя вчера сутринта в София и областта, а в планините температурите паднаха до минус 10°. В същото време в Бургас домакини по къс ръкав метяха дворовете и прекопаваха градините си на 18° над нулата.
Студена въздушна маса от североизток стана причина в един и същ ден в България да се срещнат зима, есен и лято. Тя нахлу от североизток в ранните часове вчера, а вечерта изгони топлото и от източната част на страната.
Студът донесе и силен вятър, който затвори пристанището във Варна. Изтръгна дървета и изпочупи клони в северните райони, а падналият сняг в София блокира движението за няколко часа. Затова колите по бул. "Цариградско шосе" на моменти пъплеха с 20 км/ч. Днес не се очаква да вали сняг, вятърът също ще спре. Но в четвъртък пак ще застудее.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини