В ООН имаше само думи, но не и решения за мигрантската криза, обяви сръбският премиер

Сръбският премиер Александър Вучич призова в реч пред Общото събрание на ООН вчера за намиране на всеобхватно решение за мигрантската криза, която засяга целия свят, предаде "Танюг". "Чухме много големи думи от трибуната на ООН, и то от представители на великите сили, но за съжаление не чухме какви са истинските решения по някои важни теми", обобщи той.

Вучич не скри, че е очаквал на сесията на ООН да се направят конкретни предложения. Той допълни, че макар Сърбия да не е членка на ЕС, тя е била готова да участва в системата на квотите, но никой в ЕС не е приел тази система и в момента не е ясна съдбата на идеята.

Сръбският премиер подчерта, че кризата с мигрантите не е приключила, а едва е започнала, като страната му среща много повече трудности, отколкото миналата година. Той посочи, че в Сърбия в момента има 7000 мигранти, в България също, а тези хора не могат да отидат никъде, защото всички останали са затворили границите си.

"Има ли общо решение за мигрантската криза, има ли нещо, което можем да предприемем заедно, или трябва да действаме сами", попита Александър Вучич.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини