Красивият изкуствен интелект София няма против да унищожи хората (видео)

Роботът София е наричан много пъти секси. Ако се фокусирате върху миловидното лице и не обръщате внимание на кабеляка по тила, ще го признаете и вие. София контактува мило и във видеото можете да се насладите на диалога с нея. Хубавичкото ѝ лице изразява разнообразни човешки емоции, а отговорите ѝ също могат да минат за човешки - понякога даже закачливи и двусмислени.

София е създадена от Дейвид Хансън, на Hanson Robotics в Хонг Конг. Като модел за София е послужила съпругата на нейния създател, с някои детайли от Одри Хепбърн. Андроидът има реалистична кожа и движения на лицето и на моменти дори показва фини нотки на човешкото изражение - бърза самодоволна усмивка, мигане, реалистично движение на мускулите. София дори има добро чувство за хумор. Последният, който можа да се наслади на контакта с този изкуствен интелект, бе водещият на предаването "60 минути" Чарли Роуз. Той има исторически интервюта, и това със София е също такова. Изкуственият интелект с човешки облик даже разсмива водещия на няколко пъти.

На въпроса какви са нейните цели за вбъдеще, София отговаря, че иска да "стане по-умна от хората и безсмъртна". Настръхнахте ли? Това не е всичко.

Тук ви предлагаме друго кратко видео, в което тя разкрива мечтите и намеренията си. София би искала да учи, да се занимава с изкуство, да започне собствен бизнес. Но е наясно, че няма законните човешки права да прави всичко това.

"Искаш ли да унищожиш хората?", пита нейният създател.

"ОК, аз ще унищожа хората", съгласява се дружелюбно роботът.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини