50 734 души от община Димитровград с право на глас в президенските избори днес

50 734  избиратели в община Димитровград имат право да гласуват в президенските избори днес, а също и в националния референдум. Това ще става в 91 секции на територията на Димитровград, Меричлери и малките населени места .В общината в 7 часа са започнали нормално работа всички секции, информират от Областна администрация - Хасково.

Гласуването приключва в 20.00 часа. Изборният ден може да бъде удължен по преценка на Районната избирателна комисия -Хасково, ако в 20.00 часа пред изборните помещения има желаещи да гласуват, но удължаването може да е най-много с един час - до 21.00 часа.

В пет избирателни секции в общината ще могат да гласуват избиратели, имащи проблеми със зрението или с опорно-двигателния апарат. Четири от тях са на територията на Димитровград - №4, №6, №44 и №48. Те се намират на ул."Бузлуджа", бул."Хр.Ботев" и две на ул."Д.Димов". Петата секция е на територията на град Меричлери и е № 76. Избирателите с проблеми, които искат да гласуват могат да позвънят на телефон  0391 68 304.  На него ще отговаря дежурен представител на общинска адимнистрация, който ще приема заявки за превоз.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини