В Димитровград се жалват, че СИК не дават бюлетини за референдума

В края на изборния ден застъпник на Инициативен комитет в три секции в Димитровград - №13,  №15 и №17 е подал жалба в Районната избирателна комисия - Хасково затова, че не се дават бюлетини за референдума и не се информират гласоподавателите за тази възможност.

От РИК - Хасково са извършили проверка на място и са разговаряли с членовете на посочените секционни комисии. Според Районата избирателна комисия в Хасково, изложеното в жалбата не отговаря на действителността и следва  да се остави без уважение като неоснователна.

С изключение на тази жалба, гласуването във всички 91-а секции на територията на община Димитровград протече спокойно и без нарушения на изборния процес и на обществения ред.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ма
    Мария
    1 -3
    12:45, 7 ное 2016
    Тази жалба е някаква и инсинуация и не отговаря на истината. Отивайки да гласувам в моята секция, членовете на секцията приканваха всеки както мен, така и хората преди мен, че имам възможност да упражня 2 гласа, единият за Президент и вицепрезидент и за референдум. Ако аз не желая да гласувам за референдум, как ще ме накарат да гласувам
  • 2
    Ве
    Вера
    2 0
    15:49, 7 ное 2016
    Болшинството по-възрастни хора не се информираха. С изненада комисията реагираше,че желае да упражни вота си за референдума!!!
  • 3
    Ма
    Мария
    1 0
    12:04, 8 ное 2016
    И относно сигнала в Димитровград, че е направена проверка и не са открити нарушения. В тези секции са пропускали да информират по-възрастни хора. Моята майка, която е на 72 г. и гласува в Секция 17 и сама си поиска бюлетина за Референдума. От комисията й казали, че който си поиска му дават, след като е попитала защо не информират по-възрастните за референдума.
Последни новини