Хасково се включва в Отлична туристическа дестинация

Хасково бе домакин на първия информационен ден по представянето на националния конкурс "Oтлична туристическа дестинация" под надслов "Туризъм и защитени територии". Той е организиран от Държавната агенция по туризъм. Презентацията бе в парк - хотел Европа.


Организаторите запознаха присъстващите с целите на проекта: да се развият дестинации на територията на райони с нисък интензитет на туристическа дейност, както и да се реализират нововъзникващи туристически дестинациии в рамките на териториите по НАТУРА 2000.

Миналогодишният победител е община Белоградчик. Конкурсът е част от общоевропейски проект. В него участват страни членки на Европейския съюз. След като бъде одобрена най- добрата национална туристическа дестинация, между страните победители се провежда конкурс за "отлична европейска дестинация".





През 2008 година са кандидатствали 12 страни.

България е страната с най-голям процент защитени територии(33,9%) в Европа, каза Анелия Крушкова- председател на Държавна агенция по туризъм.

Проектът дава възможност да се реализират туристическите услуги в дестинации от по-слабо развитите райони. Екипът по проекта е избрал не толкова традиционни туристически региони за провеждане на информационните дни. Тази година от Държавната агенция ще обиколят още 5 града.




Общото описание и критериите, по които ще се оценяват кандидатсващите проекти бяха обобщени от екипа, който работи по организацията на конкурса: Димитринка Христова, доц. Д-р Антоний Гълъбов, Катя Иванова, Станимира Дойчинова.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини