Гледат дело за имотите на Ванко 1

Утре Пловдивския окръжен съд ще се разгледа делото срещу Иван Главчев, образувано по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, съобщиха от пресслужбата на институцията.
Касае се за недвижим имот в село Ягодово с площ от 710 кв.м., заедно с построените в него двуетажна масивна жилищна сграда, едноетажна полумасивна жилищна сграда и стопанска сграда, собственост на малолетния син на Иван Главчев, 2 леки автомобила "Мерцедес" и "BМV", както и за дяловете му в две дружества "Ар енд би ентъртеймънт " и "Наксел " ООД.

Искът е на обща стойност 96 489 лв. На предишното съдебно заседание беше приета стоково - оценъчната и съдебно - счетоводна експертиза, която има за цел да установи имуществото на Главчев и направените от него разходи за конкретния период.

Страните по делото - Комисията "Кушлев" и защитата на Главчев и малолетния му син, поискаха към експертизата да бъдат поставени три допълнителни задачи, което стана повод за отлагането на делото.

Допълнителните задачи ще трябва да установят разходите, направени от Главчев за общо 53 извършени от него пътувания в чужбина, размера на даренията, направени му от роднини, както й точната стойност на имота, собственост на малолетния син на Иван Главчев.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини