Още двама българи хванати с хероин зад граница

Гръцката полиция съобщи, че е конфискувала 57 килограма хероин, открит в автомобила на 29-годишен българин на главния контролно-пропускателен пункт на гръцко-турската граница, предаде Асошиейтед прес.

Шофьорът и 20-годишната му приятелка са арестувани.

Двамата обяснили днес пред гръцките митничари, че били в Турция и пътували за Франция, се казва в изявление на полицията.

Дрогата, разределена в 100 пакета, била намерена с помощта на специално обучено куче, уточнява АП. Повече подробности за момента не се посочват.

Actualno.com припомня, че в сряда стана ясно, че след 4 месеца в неизвестност шофьорът на ТИР Живко Русев от Гълъбово е открит в ирански затвор заплашен с екзекуция заради 135 кг хероин.

Според изтеклата в последствие информация Русев бил арестуван още през септември в северозападния ирански град Табриз при акция на местните служби за борба с наркотиците.

Ситуацията и на тримата българи в момента е много тежка, като пред Живко Русев заплахата от смъртна присъда все още стои на дневен ред.

Въпреки усилията на нашето посолство българинът попада под тежките удари на местното законодателство, според което убийството, изнасилването, въоръженият грабеж, трафикът на наркотици и изневярата са престъпленията, за които в Ислямска република Иран се прилага смъртно наказание.


Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини