БСП се репчи на CNN, изопачавали. Преглед на националния печат

„Дума":ГКПП Кулата-Промахон остава затворен до сряда
Граничният контролнопропускателен пункт Кулата-Промахон ще бъде затворен за движение до сряда включително, съобщиха вчера от полицията. Препоръчва се пътуващите да използват ГКПП - Илинден и ГКПП - Капитан Петко войвода, където трафикът е нормален и в двете посоки. Между 10 и 11.30 часа на ГКПП - Кулата преминаха всички чакащи от двете страни на границата автомобили, след което пунктът беше затворен отново. НАПИ съобщи, че е била постигната договорка за отварянето на граничния пункт от 10.00 часа за два часа. 350 ТИР-а чакаха на опашка, която достигаше осем киломентра по гръцката граница. Движението на леките автомобили и автобусите се извършва нормално.
„Стандарт": Първанов натиска Кремъл за газа
Газовата криза ще бъде основна тема в преговорите между президентите на Русия и България Дмитрий Медведев и Георги Първанов. Това съобщи посланикът ни в Москва Пламен Грозданов. Държавният глава ще бъде на официално посещение в Москва от 4 до 6 февруари. "По време на визитата на президента на България в Русия ще бъдат обсъдени мерките, които трябва да предприемат нашите страни, за да не се повтори ситуацията. Ще бъде отделено внимание на разработването на алтернативни маршрути за доставка на руски газ за България, преди всичко на газопровода "Южен поток", допълни българският дипломат. Очаква се президентът Първанов да договори руснаците да ни компенсират за кризата с допълнителни доставки газ на по-ниски цени, научи "Стандарт".
„24 Часа": БСП бясна на CNN за филм с роми
БСП в Плевен протестира срещу филм на британски журналисти, представили града като "оазис на мизерията и примитивизма". Общинската организация на червените ще внесе за гласуване в местния парламент на 5 февруари декларация по този повод, съобщи шефът й Любомир Петков.
Англичаните снимали в разгара на газовата криза. Герои на лентата им станали обитатели на ромското гето на ул. "Тотлебен" 33. В кадрите попаднали полуголи, мръсни и изгладнели деца, семейство, което се грее на готварски котлон, и разплакана от безпаричие и студ възрастна жена, стиснала съчки за огрев.
Репортажът, излъчен по CNN, представя гротескно и тъжно Плевен - това не е обликът на нашия град, гневят се левите. Според Петков филмчето мълниеносно било разпространено и в интернет.
„Новинар": Прибраха телефонни измамници зад решетките
Тринайсетчленна група, занимавала се с телефонни измами на територията на Пловдив, задържаха криминалисти след полицейска операция на 30 януари, съобщиха вчера от МВР. Измамниците живеят на територията на областите Русе и Плевен. Всички са стари познайници на полицията, като двама от тях дори са непълнолетни.
Те мамели жертвите си по добре познатата схема "катастрофа с пострадал". Измамниците искали пари за гаранцията на близък на жертвите, който уж причинил катастрофа, при която е пострадал или загинал човек. Около 100 полицейски служители от Пловдив, Русе и Плевен са участвали в разследването след редица сигнали на измамени граждани.
„Труд": Правят поправки и заради "Амнезия"
Барове, дискотеки и всякакви ресторанти, от които се носи шум и се намират до 50 м от жилищни сгради, ще могат да работят до 22 ч, предвижда наредбата за обществения ред в София.
При констатирани 2 нарушения за 1 г. районните кметове ще могат да отнемат временно разрешителното за търговска дейност. Същото ще важи и за заведенията в партери на блокове. Кръчмите там обаче ще могат да работят след 22 ч, ако с това са съгласни 50%+1 от собствениците.
Естествено наредбата забранява в заведенията да се сервират цигари и алхокол на непълнолетни, както и да са там без придружител след 22 ч.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини